Kostenbesparing door Robotic Process Automation (RPA)

Kosten besparen is een eis die bij veel bedrijven van belang is, niemand wil natuurlijk geld verspillen aan taken die geautomatiseerd kunnen worden. Daarom is het verstandig om kostenbesparing door te voeren door Robotic Process Automation in te zetten. Door bepaalde taken of processen die zich geregeld herhalen door robots uit te laten voeren, verdwijnt niet alleen de foutmarge, maar uw personeel houdt kostbare tijd over die kan worden besteed aan taken die wel bijdragen aan de groei van uw bedrijf.

Kosten besparen door robots in te zetten

Door Robotic Process Automation in te zetten, kunt u kosten besparen. Bovendien kan dit worden ge├»mplementeerd binnen de huidige applicaties die binnen uw bedrijf worden gebruikt, met dezelfde grafische interface als waar u en uw personeel al aan gewend zijn. De repeterende taken, zoals de helpdesk of CRM werkzaamheden worden door robots uitgevoerd. Deze processen worden voltooid op basis van triggers. Stel er is een bestand nodig om een taak uit te voeren, dan gaat de robot deze taak pas uitvoeren wanneer het bestand ook daadwerkelijk is ontvangen, dat wordt dan de trigger voor de robot. Door deze robots slim in te zetten, worden veel kosten aan standaard, zichzelf repeterende taken bespaard. De robots zijn slim en werken 24 uur per dag, 7 dagen per week. Ze doen niet aan vakanties of weekenden en wanneer er tijdens het uitvoeren van een taak iets mis gaat, geeft de software daar direct melding van en de robots zullen op basis van deze melding een nieuwe taak starten. Zo lossen ze het voorgekomen probleem direct zelf, op zonder tussenkomst van uw personeel. 

Op welke processen kunt u kosten besparen door Robotic Process Automation in te zetten?

Robotic Process Automation kan elk repeterend IT proces wat u normaal door een personeelslid zou laten uitvoeren automatiseren. Dit betekent dat u tijdverslindende processen en taken kunt stroomlijnen en automatiseren en op deze manier bespaart u een hoop kosten. Uw personeel zal tijd over houden om te besteden aan andere taken. Een aantal voorbeelden van taken die geautomatiseerd kunnen worden zijn: Helpdesk, Claims applications, Homegrown Applications, ERM, CRM en General Ledger.

Meer weten over kostenbesparing door Robotic Process Automation?

Wilt u meer informatie over Robotic Process Automation, of wilt u weten wat wij voor uw bedrijf kunnen betekenen? We helpen u graag met het verwezenlijken van kostenbesparing door Robotic Process Automation verstandig in te zetten. Neem contact met ons op voor meer informatie of een vrijblijvend gesprek.

Wilt u weten wat RPA voor uw bedrijf kan betekenen?

Bel ons op +31 20 716 54 87 of laat een bericht achter via het contactformulier

contact opnemen