Data-entry automatiseren met behulp van software robots

Data-entry medewerkers houden zich bezig met zaken zoals administratieve werkzaamheden en het controleren van gegevens. Deze medewerkers werken met bedrijfssoftware systemen zoals bijvoorbeeld Microsoft Excel. Veel van deze taken van de data-entry medewerkers kunnen worden geautomatiseerd, zoals het invoeren van gegevens in de systemen, het controleren van de gegevens of het verwerken van de gegevens. 

Naast deze taken, zijn data-entry medewerkers vaak verantwoordelijk voor het afhandelen van klantverzoeken en telefoon- en e-mailverkeer. Wanneer uw bedrijf als doel heeft om Operational Excellence te bereiken, is het verstandig om data-entry te automatiseren met behulp van software robots.

Waarom data-entry automatiseren verstandig is

Operational Excellence houdt in dat de klant centraal staat en dat de organisatie als hoofddoel heeft om te excelleren in dienstverlening naar de klant. Dit betekent dat er geen fouten in het proces mogen voorkomen, taken zo snel mogelijk of eigenlijk direct moeten worden uitgevoerd en dat de taken in 1 keer goed worden uitgevoerd. Dit blijkt vaak een lastig doel te zijn, omdat een menselijke fout altijd kan voorkomen. Om deze menselijke fouten te elimineren en bovendien tijd van uw personeel te besparen, is het verstandig om data-entry te automatiseren met behulp van software robots.

Software robots inzetten voor data-entry

Software robots helpen uw organisatie om Operational Excellence te bereiken. Dit doen ze door alle taken die ze krijgen 100% foutloos en direct uit te voeren. Bovendien werken de robots het klokje rond. Ze nemen geen pauzes en worden nooit ziek, dus op welk tijdstip de uit te voeren handeling ook binnenkomt, de robots pakken dit direct op. Deze software robots werken met de programma’s waar uw personeelsleden ook mee werken, dus u hoeft niet te investeren in extra softwarepakketten. Sterker nog, u kunt kosten besparen door deze software robots slim in te zetten voor data-entry. U bespaart uw personeelsleden tijd, die ze aan belangrijkere zaken kunnen besteden en optimaliseert zo de efficiëntie van uw personeel. 

Meer weten over Data-entry automatiseren met behulp van software robots?

Wilt u meer informatie ontvangen over de mogelijkheden om software robots in te zetten om data-entry te automatiseren, of wilt u weten wat wij voor uw bedrijf of organisatie kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op.

Wilt u weten wat RPA voor uw bedrijf kan betekenen?

Bel ons op +31 20 716 54 87 of laat een bericht achter via het contactformulier

contact opnemen