Tijd besparen? Automatiseer je debiteurenbeheer!

De debiteurenadministratie heeft vaak al genoeg te doen zonder dat ze handmatig facturen moeten verwerken. Toch zijn er nog altijd heel veel bedrijven die nog lopen te wroeten door stapels papieren facturen en papieren rekeningen. Het is hoog tijd om hier verandering in te brengen. Onze specialisten kunnen voor jouw bedrijf verschillende processen automatiseren. En die automatisering is ook toe te passen op betalingsprocessen!

Debiteurenadministratie is toe aan verandering

De kosten voor het handmatig verwerken van een papieren factuur en het versturen van een papieren rekening liggen tussen de €7 en €9. En de lange verwerkingstijden kunnen ook betekenen dat je niet kunt profiteren van bepaalde kortingen voor eerder betalen. Dat maakt de debiteurenadministratie tot een kostenpost. De mensen die op deze afdeling werken kunnen er niets aan doen – ze doen hun best. Wat ze nodig hebben zijn geautomatiseerde processen om de kosten te reduceren. 

Hoe zou de debiteurenadministratie van je organisatie eruit zien als het niet alleen zou beschikken over geautomatiseerde processen en betalingen veel makkelijker maakte, maar ook nog eens financiële voordelen zou opleveren? Het klinkt te mooi om waar te zijn, maar dat is het niet. 

Debiteurenbeheer automatiseren met software robots

Software robots kunnen een groot deel van je financiële administratie overnemen. Er zijn verschillende taken die ze geheel zelfstandig kunnen uitvoeren. Hierbij kun je denken aan onder andere het omzetten van offertes naar facturen, het versturen van facturen en betalingsherinneringen, het verwerken van inkomende facturen en het koppelen van inkoopfacturen aan de bijbehorende bestellingen.

Het benutten van de software robots van RPA brengt veel voordelen met zich mee:

  • Ze werken 100% foutloos;
  • Ze kunnen taken steeds weer op precies dezelfde manier uitvoeren;
  • Ze kunnen 24 uur per dag, 7 dagen per week voor u werken;
  • Ze voorkomen dat er dingen blijven liggen;
  • Ze worden niet ziek en nemen geen vrije dagen op;
  • Ze helpen uw personeel te ontlasten.

Door uw debiteurenbeheer te automatiseren met software robots kunt u veel kosten besparen, en ligt Operational Excellence eindelijk binnen handbereik.