Administratief en repetitief werk automatiseren

Administratieve handelingen zijn vaak repeterend en hierdoor worden deze handelingen vaak als saai ervaren door het uitvoerend personeel. Doordat deze taken zich keer op keer herhalen, kan een foutje makkelijk voorkomen. Foutjes die u natuurlijk liever voorkomt, al helemaal als het gaat om administratie. Om deze fouten te elimineren, personeel tijd te besparen en weer in te zetten voor datgene waar ze goed in zijn en de uitvoer van deze administratieve, repeterende taken te optimaliseren, wordt Robotic Process Automation ingezet.

Software robots voor administratief en repetitief werk

Software robots worden vaak ingezet om administratief, repetitief werk te automatiseren. De robots werken met dezelfde software als uw personeel, dus om ze in te zetten hoeft u geen wijzigingen aan te brengen in de werkwijze, wel zo makkelijk! De robots zijn 24 uur per dag actief, dus de taken die u aan ze toekent, worden consistent uitgevoerd. Bovendien maken de robots geen fouten in het proces, waardoor Operational Excellence weer een stapje dichterbij komt. Doordat de robots deze saaie, repeterende taken van uw personeel overnemen, houdt uw personeel zelf wat tijd over. Deze tijd kunnen ze besteden aan belangrijke zaken, daar waar ze goed in zijn. Zo kan er beter worden gefocust op de groei van het bedrijf en kan uw personeel een stuk efficiĆ«nter werken. 

Taken die u aan de robots kunt overlaten, zijn bijvoorbeeld het invoeren van debiteuren of crediteuren, het controleren van facturen bij de bijbehorende bestellingen, facturen inschieten in uw administratiesysteem of het versturen van facturen. 

Software robots inzetten voor repetitief administratief werk

Als u software robots in wilt zetten voor de repetitieve administratieve handelingen, dan assisteren we u daar graag bij. Samen kijken we naar welke processen binnen uw organisatie kunnen worden geautomatiseerd. De robots maken gebruik van dezelfde software als dat uw personeelsleden doen, dus u hoeft geen drastische wijzigingen in de bedrijfsvoering toe te passen om gebruik te kunnen maken van Robotic Process Automation. Bovendien kunnen de robots ook communiceren met andere benodigde software om een taak uit te kunnen voeren. 

Meer weten over de inzet van software robots om administratief en repetitief werk te automatiseren?

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden omtrent het inzetten van software robots om administratief werk en repetitief werk te automatiseren? Neem contact met ons op, we bespreken graag de mogelijkheden met u om te kijken hoe robots uw bedrijfsvoering kunnen optimaliseren. 

Wilt u weten wat RPA voor uw bedrijf kan betekenen?

Bel ons op +31 20 716 54 87 of laat een bericht achter via het contactformulier

contact opnemen