Repetitief werk automatiseren via Robotic Process Automation (RPA)

Repetitief werk kost vaak veel tijd en wordt geregeld als saai ervaren. Door deze combinatie kunnen er sneller fouten gemaakt worden, fouten die voorkomen kunnen worden wanneer gebruik gemaakt wordt van Robotic Process Automation. Robotic Process Automation werd in eerste instantie voornamelijk ingezet om productieprocessen te optimaliseren. Deze processen bestaan vaak uit repeterende, laagdrempelige handelingen. Tegenwoordig wordt Robotic Process Automation voor veel meer vakgebieden ingezet en de robots zijn dusdanig ontwikkeld, dat ze uit de voeten kunnen met de bestaande software en op exact dezelfde wijze kunnen werken als uw menselijke personeelsleden doen. 

Door repeterende taken te automatiseren, is outsourcing van dit soort werkzaamheden niet meer nodig en kan uw personeel weer aan de slag met datgene waar ze goed in zijn. Robotisering zorgt dan ook niet alleen voor kostenbesparing, maar ook voor tijdsbesparing en een verlaging van de werkdruk. Zo werkt uw personeel efficiĆ«nter dan voorheen. 

Welk repetitief werk kan geautomatiseerd worden via Robotic Process Automation?

Er zijn tal van werkzaamheden die tot op heden voornamelijk worden uitgevoerd door mensen, die eenvoudig geautomatiseerd kunnen worden. Denk hierbij aan administratief werk, maar ook helpdesk activiteiten kunnen worden geautomatiseerd. Op de IT afdeling valt binnen bedrijven ook vaak nog het een en ander te automatiseren om de werkdruk op het personeel te verlichten. Bijvoorbeeld het aanvragen van een applicatie, waarbij eerst een formulier moet worden ingevuld, dat handmatig moet worden goedgekeurd. Na deze goedkeuring moet een ontwikkelaar een nieuwe server aan gaan maken, ruimte reserveren en de beveiliging van de server configureren. Zaken die bij elke nieuwe klant gelijk zullen zijn en een proces wat gevoelig is voor fouten. Daarnaast is de afleversnelheid van dit soort zaken ook nog eens afhankelijk van de snelheid van de medewerker. Door Robotic Process Automation in te zetten in dit proces, kan het aanmaken van de nieuwe server, de te reserveren ruimte en de veiligheidsinstellingen volledig worden geautomatiseerd.

Waarom repetitief werk automatiseren via Robotic Process Automation?

Door repetitief werk te automatiseren via Robotic Process Automation, worden er minder fouten gemaakt en wordt de kans om Operational Excellence te bereiken een stuk groter. Daarnaast werken de robots 24 uur per dag, 7 dagen per week. Bovendien maken de robots gebruik van de reeds bestaande software binnen uw bedrijf en gebruiken ze deze software net zoals uw menselijke personeelsleden dat zouden doen. Dit alles bij elkaar zorgt ervoor dat het inzetten van robots kosten kan besparen binnen uw organisatie en dat de werkdruk van uw personeel flink wordt verlaagd. Zo kan uw personeel efficiĆ«nter werken en zich bezighouden met datgene waar ze goed in zijn. 

Meer weten over repetitief werk automatiseren via Robotic Process Automation?

Wilt u meer informatie ontvangen over het inzetten van software robots om repetitief werk te automatiseren, of wilt u weten welke zaken binnen uw bedrijf geautomatiseerd kunnen worden? Neem dan contact met ons op, we helpen u graag verder!

Wilt u weten wat RPA voor uw bedrijf kan betekenen?

Bel ons op +31 20 716 54 87 of laat een bericht achter via het contactformulier

contact opnemen